ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ

 
 
φορολογικη δηλωση κλειδαριθμος αρθρα λογιστικα γραφεια
  ΑΘΗΝΑ ΓΛΥΦΑΔΑ  
 
 

Αθήνα Πρωτογένους 5

Μοναστηράκι-Ψυρρή

ΤΗΛ

2109244498

6977384515

6986928989

EMAIL

oikonomotexnikh@gmail.com

ΧΑΡΤΗΣ

ΜΠΑΤΙΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

 

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Πως χειριζόμαστε τα αναδρομικά των προηγούμενων ετών, τα πόσα που εισπράξαμε για το φορολογικό έτος, που κάνουμε την ετήσια δήλωση και αντιστοιχούν σε αμοιβές προηγούμενων ετών, σύμφωνα με την νομοθεσία φορολογούνται στο έτος που ανάγονται. Στα αναδρομικά των προηγούμενων ετών έχει γίνει παρακράτηση 20%.

Εμείς θα πρέπει ως το τέλους του οικονομικού έτους να κάνουμε χειρόγραφη συμπληρωματική δήλωση στην εφορία, για κάθε έτος ξεχωριστά, δηλαδή αν έχουμε εισπράξει αναδρομικά για τα 5 προηγούμενα έτη, θα κάνουμε 5 συμπληρωματικές δηλώσεις λόγω αναδρομικών.

Στο έντυπο της φορολογικής δήλωσης θα γράψουμε πάνω-πάνω, αναδρομικά προηγουμένων ετών, αν δε βρούμε έντυπο που να αντιστοιχεί στην δήλωση του έτους που θέλουμε διορθώνουμε το οικονομικό έτος σε ένα έντυπο πιο πρόσφατο με το στυλό,χρειαζόμαστε δυο αντίτυπα, και τις βεβαιώσεις από ταμεία για τις συντάξεις η τους μισθούς.

anadromika

Συμπληρώνονται ανάλογα οι κωδικοί των μισθών, συντάξεων, επικουρικών και παρακράτησης φόρου.

Σε ένα δυο μήνες θα γίνει η εκκαθάριση ανάλογα με την εφορία αν το νέο εκκαθαριστικό είναι χρεωστικό θα πρέπει να πληρώσετε τον επιπλέον φόρο αν προκύπτει πιστωτικό που είναι πολύ πιθανόν, θα πρέπει να πάτε στην εφορία για να σας το επιστρέψουν η να το συμψηφίσετε με οφειλές σας

 

 

.ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ - ΛΟΓΙΣΤΗΣ

ΜΠΑΤΙΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

φορολογικη δηλωση 2016